Nordavind DC Sites har blitt et selskap for hele Innlandet

Les om arbeidet vi gjør her: I Monaco for å promotere datasenter i Nord-Østerdalen

Nordavind DC Sites har gjennomført to rettede emisjoner, og fra 17.03.2016 er Elverum energi og Hamar, Elverum, Grue og Sør-Odal kommuner nye eiere i selskapet. De nye kommunene er utvalgt etter en omfattende runde med jakt etter egnede siter i Hedmark og Oppland.

Selskapet har fra nå av følgende eiere:

Eidsiva Vekst AS 50 aksjer 16,7 %
Alvdal kommune 30 aksjer 10,0 %
Tynset kommune 30 aksjer 10,0 %
Rendalen kommune 30 aksjer 10,0 %
Hamar kommune 30 aksjer 10,0 %
Elverum kommune 30 aksjer 10,0 %
Grue kommune 30 aksjer 10,0 %
Sør-Odal kommune 30 aksjer 10,0 %
Elverum energi AS 30 aksjer 11,1 %
Nord-Østerdal kraftlag SA 10 aksjer 3,3 %
Til sammen 270 aksjer 100,0 %

Da de opprinnelige eierne, Tynset, Alvdal og Rendalen kommuner og Nord-Østerdal kraftlag har skapt store verdier selskapet underveis, har senere aksjeeiere betalt en betydelig overkurs for å gå inn i selskapet.

De nye eierne styrker selskapet betydelig med tilførsel av både kapital, kompetanse og ikke minst med nye siter for datasentre. Sitene i nord har vært betraktet som litt perifere i forhold til store byer og internasjonale flyplasser, noe som har vært utfordrende for selskapet. Med de nye sitene på plass kan vi nå tilby en portefølje av siter som få kan matche oss på, sier daglig leder Arild Løvik, og legger til at de nå har både megasize siter i nord og litt mindre, men sentrale siter i sør. Samtidig blir vi et regionalt selskap for hele Innlandet som får muskler til å sette inn mer aktivt arbeid på markedsføring.

Nordavind samarbeider med både Innovasjon Norge, Statkraft og flere av de største selskapene på nasjonalt nivå for å nå opp i den internasjonale konkurransen. Det viktigste er å få den første store dataparken til Norge eller Innlandet, så tror vi det vil løsne. Dette er verdenscup, ikke et kretsmesterskap, og da det viktigste å få den første etableringen til Norge, deretter til Innlandet. Vi har helt ulike siter og må tilby den beste til den aktuelle kunden. Da kan vi ikke være opptatt av om det blir Tynset eller Elverum som ender med den første etableringen, sier Løvik.

Flag of Germany Auf Deutsch >